


אבקש רק להעיר כהערת אגב, כי מערכות אלו הינן זוללות אנרגיה רבה וכי הן מקשות על הפרדה במקור בין פסולת מסוגים שונים ובעיקר בין פסולת "רטובה" (אורגנית) ליבשה. מעניין אם המערכות הללו נבדקות בהשוואה לאנרגיה שתושקע לאיסוף אשפה בדרך "המסורתית" והאם הן כוללות אפשרות להפרדה במקור (ואולי גם לפלסיק, נייר, זכוכית וכו').
אז ייתכן כי עיריית ת"א-יפו הפנימה את החשיבות של איכות החיים והסביבה כפי שהתבטא בדירוג הנושאים בסדר העדיפויות של התושבים עוד בבחירות המקומיות ב- 2003, בהן טענו כ- 74% מבוחרי ת"א כי נושאי איכות סביבה יכריעו את הבחירות. אף בבסיס קמפיין "ירוק עכשיו" בו פתחו הארגונים הירוקים לקראת הבחירות המקומיות בשנה שחלפה, עומדת הסברה כי נושאי סביבה, איכות חיים ובריאות עומדים בראש סדר העדיפויות של חלק גדול מתושבי הערים.
נשאר לנו רק לברך על הנסיונות והפרויקטים ולאחל לעיריית ת"א-יפו בהצלחה ביישום טוב שישפר את איכות חיי התושבים ויאפשר לקדם פיתוח בר-קיימא, פיתוח המסתמך על ייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים, הפחתת צריכה ומיחזור חומרי גלם.
נראית מפחידה משהו ה"מפלצת" הזו של מערכת איסוף אשפה. ועם כל הטכנלוגיה וכל האלף צינורות שלה (לפי האיור בכל אופן) אין שום דרך לעשות הפרדה של פסולת?
השבמחקהאיור העליון מראה אפשרות להפרדה מסויימת במקור. כמובן שאפשר (ולעיתים אף עושים) תחנת איסוף, מיון והפרדה במקום שבו נאספת הפסולת ואליו מגיעות המשאיות. אפשרות זו יכולה לייצר גם תעסוקה.
השבמחק